Kysymyksiä ja vastauksia Leerdammerista®

Onko Leerdammer laktoositonta?
Kyllä, Leerdammer on laktoositon juusto. Joskus ihmiset yllättyvät kuullessaan, että Leerdammer® on luontaisesti laktoositonta. Tämä johtuu siitä, että luontaisesti esiintyvä laktoosi (jota ei ole paljon) kaadetaan pois heran mukana ja jäljelle jäävä laktoosi häviää hapatuksen aikana. Riippumattomat tutkimukset osoittavat, että jäljelle jäävää laktoosia on alle 0,1 g/100 g. Juusto on siis käytännössä laktoositonta. Lisätietoa saat täältä
Onko Leerdammer gluteenitonta?
Leerdammer on luonnollinen juusto, emmekä lisää gluteenia sen valmistuksessa. Emme testaa gluteenipitoisuutta säännöllisesti, joten emme voi lain mukaan väittää juustoa täysin gluteenittomaksi. Voimme kuitenkin vakuuttaa, että emme lisää gluteenia.
Mitä Leerdammerin laiduntamislupaus tarkoittaa?
Lyhyesti sitä, että haluamme parasta lehmillemme. ”Vapaiden lehmien juustoa” ei ole olemassa virallisena nimityksenä, mutta meille vapaa laiduntaminen tarkoittaa sitä, että lehmät pääsevät nauttimaan ulkoilmasta ja laiduntamaan Alankomaiden laitumilla vähintään kuusi tuntia päivässä 120 päivänä vuodessa keväästä syksyyn. Talvella ja huonolla säällä lehmät viihtyvät paremmin sisätiloissa. Lue lisää laiduntamislupauksesta
Pidetäänkö lehmistä hyvää huolta?
Kaikki 1 200 yhteistyötilallistamme on valittu huolellisesti ja heidän on noudatettava Alankomaiden viranomaisen asettamia ohjeita ja sääntöjä. Teemme myös tiivistä yhteistyötä maitotilallisten kanssa ja olemme laatineet lisäohjeita, joiden avulla he voivat valvoa ja parantaa lehmien hyvinvointia. Ohjeet kattavat kaikki lehmien hyvinvointiin liittyvät asiat – missä niitä pidetään, mitä ne syövät ja miten niiden sairauksia hoidetaan. (Lue lisää eläinten hyvinvoinnista ja laiduntamislupauksesta napsauttamalla tätä.)
Onko juusto ravinteikasta?
Ravitseva juusto on osa tasapainoista ruokavaliota ja terveellisiä elintapoja. Leerdammer®-juustossa on luontaisesti paljon proteiinia ja kalsiumia. Proteiinia tarvitaan luuston terveyttä ja lihasmassan ylläpitoa varten. Kalsium puolestaan edistää hampaiden ja luuston terveyttä.
Onko Leerdammer prosessoitu?
Ei. Se on valmistettu perinteisin menetelmin käyttämällä vain neljää ainesosaa: maito, suola, maitohiiva, juoksute (ei eläinperäinen). (Saat lisätietoa herkullisen Leerdammerin valmistuksesta napsauttamalla tätä.)
Onko juusto suolaista?
Suola on tärkeä osa perinteistä juustonvalmistusprosessia. Sen ansiosta hyvät hapatteet menestyvät ja pahat hapatteet tuhoutuvat. Suola kehittää osaltaan juuston makua. Se on myös luonnollinen säilöntäaine, jonka ansiosta juuston syöminen on turvallista.